zaterdag 3 september 2011

Eerste dagen KL

Afgelopen woensdag om half 3 vertrokken van Schiphol en de volgende dag om 3 uur (plaatselijke tijd = + 6 uur) op plaats van bestemming. Eerst de auto, dan 2 vliegtuigen (echt prima service, heb lekker Italiaans gegeten met een goed rood wijntje erbij!), vervolgens de bus in, een klein stukje monorail en toen 10 minuutjes lopen. Bij aankomst heb ik eerst maar eens even flink slaap ingehaald!

Inmiddels ben ik een paar keer de stad in geweest en ik moet zeggen dat er toch redelijk wat veranderd is de afgelopen 2 jaar. 1 MYR (munteenheid) is nu niet meer 1/5 euro, maar 1/4e, er zijn nieuwe hotels en winkels bijgekomen en ik was even vergeten dat ze links rijden (en op de stoep dus ook rechts inhalen!).
De stad is nog steeds onwijs schoon:

Inmiddels in het hostel al wat mensen gesproken, oa een Duits stelletje wat veel tips had over hostels en een syrische man die al 9 jaar reist en veel te vertellen heeft. De eigenaar van het hostel herkende me nog van 2 jaar geleden en kon ook erg veel dingen voor vervolghostels en vervoer regelen tegen lokale prijzen. Daar ga ik zeker gebruik van maken!

Qua eten is het goed te doen. Gister iets luxer gegeten (4 euro, heerlijk!) dan vandaag (2 euro), maar allebei prima. Lekker veel knoflook, rijst en/of noodles :-) Fruit is ook erg lekker!

Vanavond lekker gerelaxed bij de mooi verlichte twin-towers met een heerlijk bakje koffie.

Nu lekker slapen en morgen naar de Chinese markt, even kijken of ik nog goedkoop een portemonnee kan scoren. Los geld in je broekzak blijkt niet handig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten